Retkikunnat & vaellukset

Osallistu useamman päivän moottorikelkoin tehtäviin retkikuntiin tai vaelluksille Kaldoaivin erämaahan! Koe erämaan lumo ammattitaitoisessa seurassa.

Kuuden päivän moottorikelkkasafari Utsjoen erämaille ja Jäämerelle 24-29.2.2024

Unohtumattomalla kuuden päivän kestoisella moottorikelkkasafarilla ajetaan vaihtelevissa maastoissa kahden Euroopan pohjoisimman erämaa- alueen halki, vieraillaan kolmessa Suomen pohjoisimmassa kylässä ja koetaan lumoavia hetkiä karun talvisen luonnon äärellä.

Auringossa kimmeltävä lumi, hengityksestä höyryävä pakkanen ja askelten alla nariseva hanki tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen kokea helmikuinen luonto moottorikelkan kyydissä. Safarilla ajetaan merkityllä moottorikelkkareitillä ja oppaan tuntemilla reitittömillä alueilla suurten suoalueiden ja tunturien lomassa.

Viimeisenä päivänä vieraillaan Jäämerellä Norjan puolella.

Safarin aikana lounastetaan luonnossa ja paikallisissa ravintoloissa. Majoittuminen tapahtuu täysin varustelluissa mökeissä, todellisessa erämaamökissä ja hotellin huoneissa. Safarilla olet osa ryhmää – ruoat valmistetaan yhdessä ja pääset lämmittämään saunaa sekä mökkiä.

Moottorikelkat ovat joko 600 ace tai 900 ace tai extrahinnalla 800 e-tec syvän lumen moottorikelkka. Opas on paikallinen ja tuntee tunturit kuin omat taskunsa. Aluetuntemuksen lisäksi oppalla on vuosien kokemus moottorikelkkasafarien järjestämisestä.

Hintaan sisältyy mökki- ja hotellimajoitukset, aamiainen, lounas sekä päivällinen, kuljetukset, opastus sekä polttoaineet ja moottorikelkkavuokra.

Aikataulu:

Päivä 1.

Haku lentokentältä Ivalosta ja kyyditys Nuorgamiin Tunturikelo- mökille. Tunturikelolla on mahdollisuus saunoa. Illan tullen päivällistetään.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen aloitetaan moottorikelkkasafari 70North toimipisteeltä Tunturikelon läheisyydessä. Ajetaan moottorikelkkareittiä pitkin syvemmälle erämaahan ja lopulta erämaan halki Riekkojärven erämökille. Matkalla pysähdytään lounastamaan Skiehtsaraksen keskellä erämaata sijaitsevalle kodalle. Riekkojärvellä on mahdollisuus saunoa, illan tullen valmistetaan päivällinen.

Päivä 3.

Kolmantena päivänä Riekkojärveltä ajetaan moottorikelkkareittiä pitkin Kaamasen kautta Karigasniemelle hotelliin. Matkan varrella lounastetaan Kiellajoen ravintolassa. Hotellilla majoittumisen jälkeen illallistetaan.

Päivä 4.

Karigasniemeltä matka jatkuu erämaan halki Utsjoelle ja sieltä Nuorgamiin Hillagammi-mökille joka on valittu 2019 yhdeksi Euroopan uniikeimmaksi loma-asunnoksi tai Tenojoen rannalla sijaitsevalle upealle Karetörmä- kalastajamökille. Lounastaminen Utsjoen hotellilla matkan varrella ja päivällinen valmistetaan mökillä. Saunamahdollisuus.

Päivä 5.

Viidentenä päivänä ajetaan jäämerelle päiväretkelle. Päivän päätteeksi palataan samalle mökille Nuorgamiin. Lounastaminen Norjan puolella ja päivällinen mökissä.

Päivä 6.

Mökiltä poistuminen ja saapuminen 70Northin toimipisteelle.

Hinta:

3000€/hlö kahdella osallistujalla
2150€/ hlö neljällä osallistujalla
2000€/hlö viidellä osallistujalla

Maksuehdot: 10% varausmaksu ilmoittautuessa ja loput 90% maksettava viikkoa ennen safarin alkamista

Talvivaellus Kaldoaivin erämaahan 8-12.4.2024

Lähde mukaan ainutlaatuiselle hiihtovaellukselle Suomen suurimman erämaan keväthangille!

Vaelluksella hiihdetään vaihtelevissa maisemissa päiväreppujen kanssa, moottorikelkkakuljetus huolehtii yöpymisvarusteet leiripaikoille. Vaelluksen aikana yövytään joko teltoissa tai kamiinallisessa laavussa. Välipäivänä käydään valokuvausretkellä avotunturissa jossa tunturipöllön on havaittu liitelevän. Neljäntenä päivänä hiihdetään Buolzzat-harjumuodostelman läpi Riekkojärven erämökille jossa on mahdollisuus saunoa ja yöpyä mökissä.

Hiihtovaellus sopii pidempiä matkoja hiihtäneille, aloittelevalle talvivaeltajalle vaellus voi olla haastava.

Lisätietoja vaelluksesta oppaan kotisivuilta

Hinta; 450€/ hlö, varausmaksu 100€ palautetaan mikäli vaellus ei toteudu. Kurssi toteutetaan neljällä osallistujalla.

Vaelluksen järjestää 70North ja Northern trails.